Några rader om redovisning

Här i Kävlinge har jag ett företag och jag är så glad och tacksam till att jag slipper att tänka på mitt företags redovisning och bokföring. Är det inte bra att man kan få den hjälp man behöver när det kommer till detta så betungande arbete, i alla fall om man inte är en expert inom området och det är inte jag. Trots att jag har ett litet företag med bara en anställd, ett hunddagis, så är det mycket med denna redovisning. Jag är naturligtvis tacksam för bokföringen, bokföring är något som gör livet enklare för företagare, men å andra sidan kan det vara riktigt jobbigt om man inte är så bra på bokföring men det sa jag nyss.

Vad vet ni om detta? Kan ni som har företag ta hand om detta jobb själva eller gör ni som jag och anlitar hjälp? Här är lite bokföring och redovisningsinformation:

Bokföring 

Bokföring är ett sätt att hålla reda på vad du har gjort med dina pengar, men också hur mycket du har fått in jämfört med hur mycket du har spenderat. Bokföringsböcker går tillbaka så långt tillbaka som de flesta forntida civilisationer ända fram till idag (alla i modern tids bokföringsböcker kan nås elektroniskt). 

Om vi talar om bokföring i kommersiella företag är bokföring mycket viktig eftersom den visar om ditt företag tjänar pengar eller inte, och bokföring gör det lätt för dig att snabbt ta reda på var eventuella kostnader kan vara för höga (om det finns och detta bör definitivt undersökas och sänkas), vilket innebär att bokföring och redovisning kan verkligen hjälpa dig att sänka kostnaderna på lång sikt.

Redovisning 

Redovisningsarbetet brukar delas in i tre huvudområden: finansiell redovisning, förvaltningsredovisning och skatteredovisning . Alla dessa tre olika sätt att redovisa är mycket viktiga och ni som vill veta mer får googla er fram.